Wednesday, November 25, 2009

www.skoulariki.com.cy


Οι νέοι σήμερα βλέπουν τα πράγματα πιο διαφορετικά και πιο μοντέρνα αυτό αφορά ιδιαίτερα το θέμα της εξωτερικής τους εμφάνισης. Η νέα γενιά ακολουθεί νέα εμφανισιακά πρότυπα και ένα από αυτά είναι η διακόσμηση του δέρματος-σώματος τους με διάφορα σκουλαρίκια και tattoo. Δύο είναι οι κύριοι λόγοι που οδηγούν τους νέους σ’αυτές τις πράξεις αφενός η θέληση τους να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας και αφετέρου τους αρέσει πραγματικά. Η νέα αυτή τάση(μόδα) επηρεάζει πολλούς διότι πολλά νεανικά περιοδικά την προβάλλουν και την προωθούν ως μόδα κι έμμεσα η τηλεόραση όπου οι περισσότεροι νεαροί παρουσιαστές διαθέτουν και tattoo και σκουλαρίκια. Μια μεγάλη μερίδα νέων υιοθετεί αυτό τον τρόπο από αντίδραση προς τους γονείς και επειδή αμφισβητούν(έστω και μέσα από την εμφάνιση τους)τον κόσμο των μεγάλων, των ενηλίκων. Επίσης είναι και οι φίλοι και η παρέα που τους παροτρύνει σε αυτές τις πράξεις κι η τάση αυτή «να μην κόψουν πίσω» από τους συνομήλικους τους, να μην θεωρούνται παλιομοδίτες. Φυσικά πολλοί-ιδιαίτερα μεγάλοι δεν υιοθετούν αυτή τη μόδα που δεν είναι τόσο ανώδυνη όσο την παρουσιάζουν πολλοί οπαδοί της. Μερικές φορές και σε μερικές χώρες αυτό το έχουν ως κόσμημα και πολιτισμικό στοιχείο.
Οι νέοι που ’’διακοσμούν’’ το δέρμα-σώμα τους πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους που προέρχονται από τα τρυπήματα. Οι κίνδυνοι που μπορούν να προκληθούν από το τρύπημα και την τοποθέτηση μεταλλικών διακοσμητικών στοιχείων είναι πολλοί, είναι οι διάφορες αλλεργίες, δερματοπάθειες, τα μη σωστά αποστειρωμένα εργαλεία προκαλούν μολύνσεις ή ακόμα χειρότερα είναι ενδεχόμενο να μεταδοθούν ασθένειες όπως το AIDS, ηπατίτιδα και άλλες.
Γι’αυτό πριν κάνετε ένα βήμα σαν κι αυτό ρωτήστε και ενημερωθείτε πλήρως για την υγεία σας μην τυχόν έχετε κανένα πρόβλημα(αλλεργίας κλπ) και επίσης ενημερωθείτε για τον άνθρωπο στον οποίο θα απευθυνθείτε για να σας υποβάλει στη διαδικασία του τρυπήματος, αν είναι καθαρός κλπ.
Εγώ ως παθούσα θα πρόσθετα πως έχω σκουλαρίκι στα χείλη και το κατάπια άθελα μου την ώρα του φαγητού, μην ανησυχείτε δεν έπαθα κάτι ούτε καν το κατάλαβα…
Εν κατακλείδι ας αναρωτηθούμε αν αξίζει τον κόπο και τον πόνο να σημαδέψουμε ανεξίτηλα το δέρμα ή το σώμα μας κάτω από την επίδραση μιας παροδικής μόδας.

No comments:

Post a Comment