Monday, November 30, 2009

Η σχολική στολή είναι αναχρονισμός!


Ξανά τα ίδια. Τον τελευταίο μήνα στα σχολεία άρχισαν και πάλι οι παρατηρήσεις για το αν φοράμε σωστά την στολή μας. ΒΔ και Υπεύθυνοι Καθηγητές έρχονται συνεχώς στις τάξεις μας, επιβλέπουν την στολή μας, κάνουν τις παρατηρήσεις τους και φεύγουν.
Εδώ και ένα περίπου χρόνο που έχει «χαλαρώσει» η στολή (κι οι μαθητές μπορούν να έχουν μακριά μαλλια και να φορούν και μπλούζες πέρα από πουκάμισα), όλα τα γεγονότα δειχνουν ότι χρειάζεται όχι να επιστρέψουμε πίσω, αλλά να προχωρήσουμε μπροστά καταργώντας τη στολή, αν θέλουμε καλύτερη παιδεία.
Γιατί, τον τελευταίο χρόνο, οι μαθητές σταμάτησαν να νιώθουν τους καθηγητές σαν αστυνομικούς που το μόνο που τους νοιάζει είναι η εμφάνιση κι όχι η μάθηση κι η γνώση. Κι αυτό το ζούμε στα σχολεία μας που παρόλο που μας κάνουν κάποιες παρατηρήσεις οι καθηγητές, δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα να δουν αν φοράμε τη στολή μας, αλλά αν θα μάθουμε πέντε πράγματα. Θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν ως ανθρώπους! Ως σκεφτόμενους ανθρώπους! Αν συνεχίσουμε να φοράμε την στολή το μόνο που θα καταφέρουν είναι να μας νοιάζει μόνο το φαίνεσθαι κι όχι το είναι!
Σήμερα ο κάθε νέος θέλει να ξεχωρίζει, να διαφέρει από τον άλλο, να δίχνει μοναδικός. Δεν θέλει να ανήκει σε ένα ομοιόμορφο σύνολο. Θέλουμε να ντυνόμαστε σαν άνθρωποι! Αφήστε μας!!!

1 comment:

  1. Για το blog σας, έχω να πω, απλά, respect.

    Για εσάς το κειμενάκι...:
    http://fortheisland.wordpress.com/?s=%CE%B2%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82

    ReplyDelete