Monday, April 11, 2011

Η συναυλία της σχολικής χρονιάς



Πολλοί μαθητές και συμμαθητές μας έχουν το χάρισμα και την κλίση προς την μουσική και το τραγούδι. Το ωραίο όμως είναι πως αυτό τους το χάρισμα δεν δίστασαν να το δείξουν και να το παρουσιάσουν στους υπόλοιπους μαθητές του σχολειού μας και όχι μόνο. Μετά τις δύο περσινές ροκ συναυλίες που έγιναν στο προαύλιο χώρο, αρχίζει να δημιουργείται πλέον στο Λύκειο μας μια παράδοση μουσικών εκδηλώσεων. Έτσι λοιπόν όταν ζητήθηκε από τους μουσικούς συμμαθητές μας να συμμετάσχουν σε μια συναυλία υπό την αιγίδα του Λυκείου μας δέχθηκαν μετά χαράς.

Αξίζει βεβαία να αναφέρουμε πώς η συναυλία αυτή έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και αποσκοπούσε στην οικονομική στήριξη των άπορων παιδιών τους σχολειού μας. Έτσι με την συμμετοχή των δυο συγκροτημάτων και του ενός σχήματος που παρουσιαστήκαν στην συναυλία αυτήν, με τα παιδιά του σχολειού μας αλλά και απόφοιτους και νέους της περιοχής μας, κατάφεραν να μαζέψουν ένα πολύ σεβαστό ποσό γύρω στα €350 συμβάλλοντας και αυτοί με το δικό τους τρόπο στην ενίσχυση του ταμείου για τους συμμαθητές μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Τη συναυλία αυτή που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου στήριξαν με την παρουσία τους πολλοί συμμαθητές, συγγενείς, γνωστοί, φίλοι αλλά και καθηγητές. Παρευρέθηκε πολύς κόσμος. Η αίθουσα στην οποία υλοποιήθηκε η συναυλία ήταν κατάμεστη και αυτό φυσικά έδωσε χαρά σε όσους την διοργάνωσαν και σε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή. (Ας σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η νέα αίθουσα διαλέξεων του σχολείου, που αποπερατώθηκε πρόσφατα, χρησιμοποιήθηκε για ανοικτή εκδήλωση.)

Στην συναυλία έπαιξαν τρία συγκροτήματα, που αποτελούνται κυρίως από μαθητές του σχολείο μας τα "Κρυφά χαμόγελα" (κοίτα σχετικό άρθρο), τους ATW, και τους Groovers. Tο σχήμα "The Grooves" παίζει κυρίως ελληνικά, έντεχνα τραγούδια. Αποτελείται από οκτώ άτομα από τα οποία τα πέντε φοιτούν στο Λύκειο μας: την Θεοδώρα Μιχαήλ, τους Ασσιήκη Π., Καπετάνιο Π., Κονναρή Χ., Στυλιανίδη, Χ., Αντωνίου Β. και Μικαέλλα απ’ το Παγκύπριο και τη Χρ. Καρακόνδυλου (Γυμν Παλ/σσας). Πρόκειται για παιδιά που γνωρίστηκαν στο ωδείο της περιοχής μας, όπου σπουδάζουν μουσική και στο όποιο πηγαίνουν όλοι μαζί στον ελεύθερό τους χρόνο.
Τη γενική εποπτεία κι ευθύνη της εκδήλωσης είχε ο φιλόλογος Βασίλης Καφαντάρης, υπεύθυνος για τον ήχο και τον φωτισμό ήταν ο Κων/νος Κωνσταντίνου, αλλά αξίζει να τονιστεί η πολύτιμη βοήθεια που προσέφερε η κ. Άννα.

No comments:

Post a Comment