Friday, December 4, 2009

Γεια σας παιδιά



Αδύνατο θα ήταν να αντιτεθεί κανείς στην άποψη ότι όλα τα σχολεία έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά μικρά ή μεγάλα προβλήματα Έτσι λοιπόν και το σχολείο μας, το Λύκειο Παλουριώτισσας αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα. Συγκεκριμένα ένα πρόβλημα που απασχολεί τους μαθητές και τους καθηγητές εδώ και χρόνια είναι το γεγονός ότι καθημερινώς αντικρίζουμε τους Τούρκους στρατιώτες , της απέναντι πλευράς, καθώς και τα συρματοπλέγ-ματα που μας χωρίζουν από την υπόλοιπη πατρίδα μας. Αυτό αφενός μας κάνει δυστυχισμένους στην όψη αυτή. Αφετέρου όμως μας κάνει να θυμόμαστε πως καθημερινά πρέπει να μαχόμαστε για το αύριο .
‘Ένα πιο πρόσφατο πρόβλημα είναι το πρόβλημα των κάγκελων . Η πρόσφατη τοποθέτηση τους προκάλεσε αντιδράσεις από τους μαθητές και των δύο σχολείων, τόσο του Γυμνασίου όσο και του Λυκείου. Πιστεύω ότι είναι κατανοητή η αντίδραση της πλειοψηφίας των μαθητών. Νιώθουμε φυλακισμένοι πίσω από αυτά τα κάγκελα. Τα κάγκελα αυτά κάνουν το σχολείο πιο αφιλόξενο , δίνοντας μας το αίσθημα της φυλακής, κάτι που σε καμία περίπτωση κανείς δεν θα θέλει να νιώθει. Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν δυστυχώς εδώ. Τα διαλείμματα ή ακόμη και σε περίπτωση απουσίας καθηγη-τή, η απασχόληση των μαθητών δεν είναι ευχάριστη και δημιουργι-κή, κατά συνέπεια είναι ανάγκη να βρεθούν τρόποι ποιοτικής ενα-σχόλησης των μαθητών. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος πρέπει να κτιστεί μια κλειστή κατάλληλα εξοπλισμένη αίθουσα, όπου θα υπάρχουν επιτραπέζια παιγνίδια, ηλεκτρονικοί υπολογι-στές κλπ. όπου θα μπορούν οι μαθητές να περνούν ευχάριστα την ώρα τους. Ακόμη αυτό θα βοηθήσει στις βροχερές μέρες, να μην βρεχόμαστε και να κουρνιάζουμε σαν πουλάκια!
Επίσης είναι γνωστό ότι το σχολείο μας έχουμε έλλειψη πρασίνου δέντρα, θάμνους, λουλούδια. Αυτό όχι μόνο είναι εναντίον του περιβάλλοντος, αλλά έχει και αρνητικές επιπτώσεις και στους μαθητές. Αναλυτικότερα αφού δεν υπάρχουν σκίαστρα στην αυλή , οι μαθητές δεν έχουν στεγασμένους χώρους, για να περνούν ευχάριστα τα διαλείμματα τους. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ , να επιλυθούν όλα τα προβλήματα που απασχολούν το σχολείο μας. Με την επίλυση των πιο πάνω προβλημάτων , το σχολικό περιβάλλον θα είναι σίγουρα πιο ευχάριστο, και θα νιώθουμε το σχολείο σαν δεύτερο μας σπίτι . Είναι κρίμα λοιπόν να ζούμε τη μισή μας μέρα σ΄ ένα σχολείο γεμάτο προβλήματα.
Ρόλος εμάς των μαθητών είναι να διεκδικήσουμε όλα μας τα δικαιώματα και τα δίκαια αιτήματά μας.
Γεωργία Λιασή, Μέλος του απερχόμενου ΚΜΣ

No comments:

Post a Comment