Wednesday, December 2, 2009

Συνέντευξη της διευθύντριας του Λυκείου στη Βαλεντίνα Κοροσίδου



Απαντήσεις σε ερωτήσεις κι ερωτήματα των μαθητών.
Στα μέσα Οκτωβρίου με παρότρυνση του δάσκαλου-εμψυχωτή μας αποφάσισα να πάρω συνέντευξη από τη διευθύντρια του Λυκείου μας για την εφημεριδούλα των νέων δημοσιογράφων του σχολείου. Η συνάντηση κανονίστηκε και στις 23 Οκτωβρίου 2009, πρωί πρωί, την πρώτη περίοδο εγώ και ο Σάββας (ο οποίος βοήθησε στην ηχογράφηση) πήραμε συνέντευξη από την διευθύντρια του σχολείου μας κ. Ελένη Σεμελίδου, που ανταποκρίθηκε πρόθυμα στο αίτημα μας. Εδώ σας παρουσιάζω τα σημαντικότερα σημεία αυτής της «κουβέντας» με την διευθύντρια μας.
Αν και μας πρόσφερε κάτι να πιούμε και να φάμε εμείς μπήκαμε κατευθείαν στο θέμα της επίσκεψης μας και αρχίσαμε την «ανάκριση»:
-Πότε θα είναι έτοιμη η αίθουσα ψυχαγωγίας?
Η αίθουσα ψυχαγωγίας είναι απαραίτητη. Κάνουμε κάποιες σκέψεις με το ΚΜΣ και τους γονείς για το τι θα γίνει ,διότι το Υπουργείο Παιδείας μας υποσχέθηκε ότι θα χτιστεί χώρος για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Ως διεύθυνση θα φροντίσουμε να δώσουμε μια προσωρινή λύση μέχρι να μας χτίσουν άλλην αίθουσα.
-Οι μαθητές θέλουν οι ίδιοι να επιλέγουν τους εκδρομικούς χώρους που θα επισκεφτούν. Ποια η δική σας γνώμη?
Νομίζω πως να αποφασίζουν μόνοι τους οι μαθητές δεν είναι μέσα στο τρόπο που πρέπει να λειτουργούν οι δημοκρατικές διαδικασίες. Σίγουρα να ακούγονται οι απόψεις τους ,να εκφράζονται ελεύθερα οι ιδέες που υπάρχουν,αλλά οι εκδρομές να συναποφασίζονται.
-Πολλοί συμμαθητές μας αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Μπορείτε να μας πείτε τι μπορείτε να κάνετε?
Δυστυχώς το σχολείο μας δεν μπορεί να κάνει πολλά γι' αυτό, δεν έχει τις οικονομικές δυνατότητες και τους οικονομικούς πόρους. Πρέπει να γίνει διερεύνηση των αναγκών και να ενισχύσουμε το προσωπικό προκειμένου να βοηθηθούν αυτά τα παιδιά. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να σταθούν στα πόδια τους. Όταν όμως διαπιστώνω ότι το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό είμαι υποχρεωμένη να ενημερώσω τις κρατικές υπηρεσίες για να βοηθήσει αυτά τα παιδιά.
(Ευχαριστώ την Μαρία Αβρ. που βοήθησε στην απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης)

No comments:

Post a Comment